Alles wat vrouwen willen
facebook-25x25

 


Buiten eten!

Een toprecept voor de barbecue van Specialiteitenslager Rien Bezooijen

Wie kent Specialiteitenslagerij Rien Bezooijen nou niet? Sinds jaar en dag dé leverancier voor het lekkerste vlees. Natuurlijk ook voor de barbecue. Als geen ander heeft hij oog voor kwaliteit. Drie speciale barbecuerecepten wil hij met ons delen. De perfecte Beefsteak, Lamskoteletjes met blauwader kaas en walnoten en uiteraard een Italiaanse specialiteit: Saltimbocca!

Rien-Bezooijen-Lam-Gorgonzola

Lamskoteletten met blauwader
kaas en walnoten voor 6 personen

- 12 lamskoteletten (3 cm dik)
- olijfolie
- zwarte peper
- 200 gr blauwader kaas
- 2 el room
- 80 gr walnoten
- 1 tl munt
- 2 teentjes knoflook

De lamskoteletten insmeren met olijfolie en bestrooien met zwarte peper. De blauwader kaas fijnprakken, de walnoten zeer fijn hakken en de knoflookteentjes uitpersen met een knoflookpers. De blauwader kaas, room, walnoten, munt en uitgeperste knoflook vermengen tot een stevige prak. De lamskoteletten direct grillen, 2 x 2 minuten aan iedere zijde. Na het grillen op ingevette aluminiumfolie leggen en rijkelijk beleggen met het kaasmengsel. Het geheel nog even terug op de barbecue tot de kaas is gaan smelten.

Barbecue: direct, 175-200˚C, 2 x 2 minuten en later op ingevette aluminiumfolie 4-6 minuten tot kaas is gesmolten.