misura-special

Eigenlijk is er geen discussie over mogelijk. Handgemaakte Italiaanse kleding speelt een hoofdrol in onze mode. Het zit als gegoten, de kwaliteit is uitmuntend en de afwerking bevat de mooiste details. Niet voor niets wordt Italië gezien als de modehoofdstad van de wereld; de beste garen, stoffen, wol en fluweel komen allemaal uit dit prachtige land.

 

We nemen Biella als voorbeeld, een stad gelegen in Noord Italië. Het staat ook wel beter bekend als het textiel- en wolcentrum van het land en wordt de motor van de modewereld genoemd.  Een van de beste weverijen is gevestigd in dit dorpje en draagt de naam Fratelli Tallia di Delfino. Samen met Misura Sartoria nemen we een kijkje in de wondere wereld van de weverij.

 

Sinds 1903 creëert deze weverij de meest luxe weefsels ter wereld die geproduceerd worden volgens de strenge eisen wat betreft milieu en kwaliteit. En kwaliteit is dan eigenlijk nog een understatement. Maandenlang is het designteam bezig om een bepaald patroon samen te stellen voor een nieuwe collectie stoffen. Wat we ons niet realiseren, is dat één zo’n stof van deze kwaliteit bestaat uit ongeveer vijftienduizend draden naast elkaar. In een computer moet men al die garen een voor een op kleur selecteren en klaarzetten voor de weefmachine. Op deze manier creëert Fratelli Tallia di Delfino een prachtige stof, met een uniek design.

 

Het is dan de taak aan de kleermaker om met Italiaanse ambacht een op maat gemaakt pak te ontwerpen die aansluit bij de persoon. De vaardigheid in combinatie met deze mooie producten maakt dat Italiaanse kleding een beleving wordt om te dragen.