Porto di Lusso Scheepvaartkwartier Rotterdam

Italiaanse kleding heeft zich door de jaren heen ontwikkeld. Milaan wordt niet voor niks de modehoofdstad van de wereld genoemd. Wol, fluweel of hoogwaardig leder, Italianen brengen met hun kleding een eigen persoonlijkheid en een luxe levensstijl. Al sinds lange tijd maken Italianen het onderscheid met hun manier van kleden.

Cultuur
Na de oorlog vanaf de jaren vijftig werd Italiaanse kleding bestempeld tot trendy en design. Kleding behoorde tot de cultuur van de mens, een levensstijl. Door films, zoals James Bond, gekleed in Brioni pakken, werd de wereld bekend met deze Italiaanse manier van kleden.  Goed gesneden handgemaakte pakken, zijden overhemden, modieuze brillen en sjaals, ontworpen vanuit Italiaanse traditie en ambacht. Italianen ontwikkelden met creativiteit en kennis de mooiste merken op een unieke maakwijze welke van generatie op generatie worden doorgegeven. Elk merk met haar eigen typerende kenmerken maar allemaal met een authentieke Italiaanse kwaliteit.

Vakmanschap
Een buitengewone vaardigheid in combinatie met natuurlijke producten waarmee kleding vanuit vakmanschap ontwikkeld wordt, vormt het unieke Italiaanse resultaat. Dit dankzij de eeuwenoude tradities en een uniek verfijnde smaak. Inspirerende merken waarbij traditie niet verloren gaat.

Luxe
Kleding ontworpen vanuit Italiaanse ambacht sluit aan op het lichaam, het voelt anders, het is een beleving.  De winkel waar u deze bijzondere Italiaanse producten kunt vinden is Porto di Lusso. Deze unieke locatie, gelegen bij de Veerhaven en met de meest luxueuze producten is de passie voor de Italiaanse levensstijl zichtbaar. Ook het segment waar Porto di Lusso zich in bevindt is uitzonderlijk te noemen, elk product met de hand gemaakt. Luxe is niet vanzelfsprekend, maar het is een bewuste manier om het leven te vieren. Samen met verscheidene ontwerpers uit Italië, variërend van kleermakers tot parfumeurs delen zij de liefde voor Italiaans vakmanschap.

Porto di Lusso Brioni Logo

Eerlijke merken
Porto di Lusso verkoopt kleding van onder meer Kiton, Brioni en Billionaire, tevens wordt een eigen label aangeboden. In samenwerking met een Italiaanse fabrikant komen er een prachtige producten tot stand en wordt er een totaal concept vanaf pakken en colberts tot jeans en shirts neergezet. Voor de vrouw is er ruime keus prachtige Zagliani tassen, ontworpen uit krokodillen- python- of struisvogelleer. Porto di Lusso werkt met kleine schoenfabrikanten, die allen nog in handen zijn van de familie van  de oorspronkelijke oprichters. Het is tevens mogelijk schoenen op maat te bestellen.

De kleuren en stijlen van de kleding in de winkel passen zich aan per seizoen, maar de kwaliteit blijft altijd gewaarborgd, met de focus op maakwijze.

Porto di Lusso opent haar deuren van maandag tot en met zaterdag vanaf tien uur. U kunt ook een afspraak maken zodat u er zeker van kan zijn dat u genoeg tijd hebt om de winkel te verkennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

adres
Porto di Lusso
Van Vollenhovenstraat 21 A
3016 BE Rotterdam
010 767 05 80
info@portodilusso.com
www.portodilusso.com
facebook-25x25

 

openingstijden
ma-za vanaf 10.00 uur tot ‘s avonds