De Vespa bestaat al sinds 1946 en is sinds dag 1 een echte hot seller. In 2016 vierde Vespa haar 70ste verjaardag en bracht een special edition uit van de Primavera, genaamd Settantesimo. Wat de Settantesimo kenmerkte waren de unieke kleuren Azzurro 70 en Grigio Titanio.

De nieuwe Vespa 2017 collectie heeft weer een veel moois voor ons in petto. Zo zijn er nieuwe kleuren bijgekomen, een aantal verbeterpunten doorgevoerd en gadgets toegevoegd waaronder een ‘Bike finder system’.

Nieuwe Vespa kleuren

Sommige oude kleuren, hebben met de komst van de 2017 modellen, plaats gemaakt voor nieuwe Vespa kleuren. In 2015 en 2016 was de Primavera in de kleur Blue Midnight leverbaar. Deze kleur is komen te vervallen bij de 2017 uitvoering en heeft plaats gemaakt voor de kleuren Corallo (koraalrood) en Azzurro (blauw).

Bij de normale Sprint hebben de kleuren Azzurro (blauw) en Gallio (geel) plaats gemaakt voor Arancio (oranje), Verde metallic (groen) en Blu Gaiola (donkerblauw). Voorheen was de Sprint S alleen in de kleur Grigio Titanio (mat grijs) te verkrijgen. De nieuwe 2017 Sprint S is alleen leverbaar in de kleuren Giallo Opaco metallic (geel) en Grigio Opaco metallic (grijs).

 

Verbeteringen en gadgets

De verbeteringen van de nieuwe Vespa 2017 collectie verschillen weer per model. Zo hebben een aantal modellen een nieuwe voorwielophanging (voorvering) gekregen, zijn ze voorzien van een nieuw super efficiënt i-get motorblok, is er een start/stop systeem aangebracht en is het instrumentenpaneel verandert. De Primavera 2017 is zelfs qua bouw aangepast waardoor de wegligging en het zitcomfort nog verder zijn verbeterd.

 

Vespa Primavera 2017

De Primavera 2017 is verkrijgbaar als 50cc snor- en bromscooter en als 125cc en 150cc motorscooter. Het Primavera model is op te splitsen in een standaard versie en een Touring versie. De Touring versie is wat luxer en beschikt standaard over een sportief windscherm voorop, een achterdrager en een voordrager.

Qua gadgets is er ook iets veranderd. De dagrijverlichting en het achterlicht zijn nu met leds uitgevoerd. Het instrumentenpaneel is voorzien van een digitale trip computer en er is standaard een usb aansluiting aanwezig.

vespa-2

De nieuwe 2017 kleuren voor de Primavera zijn:

Bianco (wit), Corallo (koraalrood), Nero metallic (zwart), Rosso (rood) en Azzurro (blauw).

 

Vespa Sprint 2017

De nieuwe 2017 Sprint kun je in twee uitvoeringen kopen, namelijk in een standaard uitvoering en in een extra sportieve uitvoering genaamd ‘Sprint S’. De Sprint S is in andere kleuren verkrijgbaar en heeft een kleiner zadel. Deze is dus minder geschikt voor 2 personen.

 

Het verschil tussen de Primavera en Sprint is bij de 2017 collectie groter geworden. De Vespa Sprint 2017 heeft namelijk meer een race design waardoor dit model een zogeheten lifestyle icoon is geworden. Het vloeiende lijnenspel zorgt er tevens voor dat de scooter een “small body” uiterlijk krijgt. De Sprint is een scooter bij uitstek als het gaat om snelle manoeuvres binnen het drukke stadsverkeer. Elke Sprint is voorzien van een handige usb aansluiting. Ideaal om een telefoon of navigatiesysteem te voorzien van stroom.

 

Nieuwe kleuren Sprint 2017 kleuren zijn:

Arancio (oranje), verde metallic (groen), Bianco (wit), Nero (zwart) en Rosso (rood).

 

Bij Fred Motoren ben je aan het juiste adres voor een goed advies. Ga gerust eens langs en laat je inspireren in de showroom!

 

Stieltjesplein 15 – 17

3071 JS Rotterdam

010 486 03 80

 

Gouwe 1

2991 CJ Barendrecht

0180 647 919

 

info@fredmotoren.nl

www.fredmotoren.nl