De chef-kok en naamgever van dit ristorante is een geboren en getogen Italiaan. Hij is opgegroeid op het eiland Sardinië in de Middellandse Zee, vanwaar hij zijn liefde voor verse ingrediënten en in het bijzonder vis vandaan heeft. En natuurlijk, zou ook hij geen echte Italiaan zijn, als ook di Mama geen rol in de ontluikende liefde voor het bereiden van maaltijden heeft gespeeld.

Na wat rondzwervingen langs verscheidene ristorantes, alwaar hij befaamd werd om zijn kunsten, is hij in de herfst van 2011 chef-kok geworden van zijn eigen ristorante. Dagelijks struint hij stad en land af om zijn gasten verse producten voor te schotelen. Zoals de vaste gasten vast wel zal zijn opgevallen aan de olijf-afbeeldingen in het restaurant, is hij ook erg gesteld op het gebruik van een uitstekende olijfolie, één van de belangrijkste ingrediënten van de Italiaanse keuken.

Typische Italiaanse gerechten zoals die door Gianfranco bereid worden zijn bijvoorbeeld de insalata caprese, de carpaccio, ossobuco, de pasta’s bolognese, carbonara en de lasagne. Ook van het bijzondere tussengerecht scroppino weet Gianfranco een feestje te maken en tenslotte, wederom de met zorg bereide tiramisu of tartufo laat een maaltijd in authentieke stijl eindigen. 

Niet voor niets is Da Gianfranco door de lezers van ‘De Buik van Rotterdam’ verkozen tot het beste Italiaanse restaurant van Rotterdam.

Tip: Ook voor het verzorgen van uw catering of diner thuis bent u bij Da Gianfranco aan het juiste adres. Informeer naar de mogelijkheden!

En denk eens aan de originele waardebonnen om de bijzondere ‘Da Gianfranco beleving’ cadeau te doen!

 

Teldersweg 271 – 273
3052 TJ Rotterdam
010 418 10 35

info@dagianfranco.nl
www.dagianfranco.nl